Stadion: Stade Felix Bollaert
Aruna bezorgt Lens eerste driepunter
Ruben Claesen
| 0 reacties

Na vijf wedstrijden zonder winst heeft Racing Club de Lens dan eindelijk die eerste driepunter beet. Het versloeg in het eigen Félix-Bollaert leider Nancy met het kleinste verschil, 1-0. Goed voetbal was het niet echt, maar daar zullen Les Sang et Or geen traan om laten.

In de een evenwichtige eerste helft schoten de bezoekers het beste uit de startblokken. Na acht minuten kwam Hadji zo alleen voor Runje, zocht het duel en ging neer, iets te gretig naar het oordeel van scheidsrechter Coué, die geen strafschop toekende. Lens was wel aanwezig, maar kon in de aanvangsfase geen uitgespeelde kans creëren, Nancy kon dat wel. Fortuné gaf de bal na een kwartier voor vanaf rechts, de inzet van Curbelo werd puik gered door Runje. De eerste gevaarlijke actie van Lens kwam er tien minuten later. Een vrije trap van Monterrubio werd doorgeknikt door Aruna, het leer kwam bij Akalé die de bal succesvol voorbij Bracigliano trapte. Vreugde bij Lens, ware het niet dat de vlag omhoog ging voor buitenspel, een uiterst betwistbare beslissing. Het gedane onrecht motiveerde Lens nog meer in haar zoektocht naar de openingstreffer, maar even voor het halfuur kon ook Aruna de bakens niet verzetten, hij vond op het nippertje een bezoekend been op zijn weg. Zo stond het bij de rust nog 0-0, al zal Lens het daar zeker niet mee eens geweest zijn.

In de tweede helft sloeg bij beide ploegen de angst voor verliezen toe. Althans, toch bij Lens. Nancy moest namelijk niet winnen en had vrede met een puntje, Lens natuurlijk niet. Het had wel het meeste balbezit, maar alle aanvallen liepen spaak voor het binnentreden van de zestien meter, en dan wordt het moeilijk om te scoren. Tenzij je hulp krijgt, van een verdediger van de tegenstander bijvoorbeeld. Chrétien voelde zich geroepen die rol op zich te nemen en Hilton tegen de grond te werken, Lens kreeg een strafschop. Aruna Dindane zette zich achter de bal en de ex-Anderlechtenaar liet die mogelijkheid niet liggen: 1-0. Een bevrijdende treffer voor iedereen die Lens goed gezind is, nieuwbakken coach Papin kwam dicht bij zijn eerste winst. Nancy kreeg nog een goede kans via Fortuné, maar Runje duwde zijn afstandschot in corner. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd moest Nancy ook nog met tien verder, toen André Luiz zijn tweede gele kaart pakte. Dat verhinderde Nancy niet om een slotoffensief in te zetten, en ei zo na kwam zo de 1-1 tot stand. De poging van Malonga op vrije trap van Gavanon werd weggebokst door Runje, de bal bleef hangen en uiteindelijk probeerde Hadji met een ultieme, acrobatische poging, maar weer lag een goeie Runje dwars. Lens klimt zo weg van de degradatiezone, Nancy blijft leider, maar ziet zijn voorsprong op nummer twee (Lyon) verkleinen tot één punt.