Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Stadio Delle Alpi
Juventus opnieuw zuinig naar winst
Maarten Vandenabeele

Dankzij een kleine 1-0 overwinning op Reggina is Juventus voor minstens een dag opnieuw alleen leider in de Serie A. De 3 punten voorsprong op Milan kunnen morgen weer weg zijn als de Rossoneri in de hoofdstad winnen tegen AS Roma.

Zonder Trezeguet en Nedved nam Juve het op tegen Reggina, het team dat hen de eerste seizoensnederlaag aansmeerde. De Bianconeri, en vooral hun aanvallers, waren ontstellend zwak in de eerste helft. Omdat er al 3 spitsen op het veld stonden, had Capello er geen meer over op de bank en kon hij dus geen vers bloed inbrengen. In de eerste helft was Reggina de beste ploeg.

Plots schoten de sterren dan wakker, wat resulteerde in twee ballen op de lat, van Ibrahimovic en Del Piero, binnen enkele minuten tijd. In de 65e minuut kwam het doelpunt er dan ook: Ibrahimovic speelde met een hieltje Del Piero vrij en Pinturicchio schoot met links voorbij Pavarini. Met de 1-0 op het bord kon Juve weer de handrem opzetten en bewees de verdediging zijn degelijkheid. Wat Reggina ook probeerde, voorbij de zwartwitte afweer kwamen ze niet meer.