Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Milan laat vierde plaats liggen
Maarten Vandenabeele

AC Milan kon bij winst van de inhaalwedstrijd tegen Livorno vierde worden in de stand, maar de Rossoneri kwamen niet verder dan een gelijkspel. Bovendien verloor de ploeg uit Milaan Ronaldo met een waarschijnlijk ernstige blessure.

Ancelotti liet Gourcuff nog eens opdraven, zodat ook Seedorf eens mocht rusten. Voraan kreeg Paloschi opnieuw het vertrouwen, naast Gilardino in de spits. Thuisploeg Milan viel voortdurend aan in de eerste helft, maar een goede doelman Amelia en een attente defensie van Livorno voorkwamen averij.

Na de onderbreking kwamen de bezoekers verrassend op voorsprong: met een prachtig schot zorgde Pulzetti in de 50e minuut voor de onverhoopte 0-1. Ancelotti reageerde door Inzaghi en Ronaldo in de strijd te gooien, maar voor de Braziliaan duurde de invalbeurt niet lang: na enkele minuten moest hij met een op het eerste gezicht zware knieblessure in tranen naar de kant, als gevolg van een actie die uiteindelijk een strafschop opleverde, want Vidigal raakte de bal met de hand. Pirlo zette de elfmeter zonder problemen om: 1-1. Milan kreeg nog enkele kansen op de overwinning: de grootste was een kopkans voor Inzaghi, maar Amelia reageerde ijzersterk. Bijna kregen de Rossoneri nog het deksel op de neus, maar Pulzetti miste oog in oog met Kalac.