Speeldag: Speeldag 32
Stadion: De Goffert
NAC steelt in de slotfase drie punten
Jimmy Wouters

NAC Breda heeft zaterdag met 2-3 gewonnen op het veld van NEC. Hoewel de Nijmegenaren beter waren, was de ploeg uit Breda effectiever in de afronding.

NEC was vanaf het begin beter, maar kwam pas in de slotfase van de eerste periode op voorsprong. Na een mooie aanval was het Lasse Schöne die de thuisploeg een verdiende voorsprong bezorgde. Een minuut later hing de stand terug in evenwicht nadat Kwakman raak kopte op een vrijschop van Martijn Reuser.

Ook in de tweede helft was NEC veruit de betere ploeg. Toch was het NAC dat al vroeg op 1-2 kwam door een volley van Boukhari.  Tien minuten later bracht Schöne zijn ploeg dan weer op gelijke hoogte door vanaf twintig meter laag uit te halen. NEC bleef in het vervolg de wet dicteren, maar slaagde er niet in de kansen af te werken.

In de toegevoegde tijd kreeg NEC het deksel op de neus, want Lurling rondde een tegenaanval beheerst af.

NAC staat dankzij deze overwinning zevende, terwijl NEC tevreden moet zijn met plek tien. (AN)