Datum: 23/09/2015 20:00
Competitie: Beker van België
Speeldag: 1/16 Finales
Stadion: Lotto Park
Anderlecht met oververdiend schaamrood voorbij vierdeklasser

Spouwen Mopertingen dwingt Anderlecht tot het uiterste

Anderlecht met oververdiend schaamrood voorbij vierdeklasser
Foto: © Photonews

Voor Anderlecht was de bekermatch tegen Spouwen Mopertingen één grote lijdensweg van gemiste kansen en slecht spel. Zelfs een onverdiende penalty was niet voldoende, want Diallo zette Spouwen op gelijke hoogte. In de laatste minuten kon Dendoncker dan toch nog het debacle vermijden.

Johan Walckiers in Anderlecht

Anderlecht op een woensdagavond 20u: 5000 fans, een B-elftal op het veld en een gemotiveerde tegenstander aan de overkant. 21,6 gemiddeld was het elftal dat Hasi de wei instuurde tegen vierdeklasser Spouwen Mopertingen. Maar goed, met namen als Ezekiel, Tielemans, Dendoncker, Kawaya, Leya Iseka en Conté verwacht je dan toch wat vuurwerk.

Anderlecht op een woensdagavond 20u45: fluitconcert van de thuisaanhang, leedvermaak bij de 1.300 meegereisde Limburgers, stand 0-0. Al een halve afgang. Dendoncker had de 1-0 al vroeg aan de voet, maar zag Coenen redden. En voor de rest moesten we het doen met slecht gerichte afstandsschoten.

Spouwen Mopertingen was zelf twee-drie keer kort bij de 0-1. De Limburgers van trainer Jan Schoefs groeven zich immers niet in en gingen hun kans. Het beweeglijk duo Timmermans-Diallo zag een paar schoten naast of in de handen van Roef belanden. 

Overdreven en onverdiend

Anderlecht op een woensdagavond 21u: Hasi haalt Ezekiel en Leya Iseka naar de kant en kiest voor de grote(re) kanonnen. Suarez en Okaka moesten het maar gaan oplossen. Maar dat Hasi moest aanpassen, is geen goed teken voor de twee spitsen, die hun kans allesbehalve grepen. Dat er een supergemotiveerde tegenstander op het veld stond, is nooit een excuus.

Anderlecht op een woensdagavond 21u50: RSCA-Spouwen Mopertingen: 1-0 na een onverdiende penalty. Wie hoopte op een betere tweede helft kwam bedrogen uit. Veel afstandsschoten en een misser van formaat van Okaka die er in slaagde vanop één meter aan de tweede paal voorlangs te schieten. En Suarez deed hem dat ook nog eens na.

Maar iets na het uur ging Nuytinck eens op wandel. Rechtdoor tot in de zestien en daar liet hij zich opmerken met een heel mooie sierduik. 10 op 10 van de jury én van de scheidsrechter, want die trapte erin en legde de bal op de stip. Tielemans kweet perfect zich van die taak.

Maar geen schaapjes op het droge hoor. Toen Roef onder een bal doorging, hoefde Diallo enkel binnen te tikken: 1-1. In de slotfase rendeerden de wissels van Hasi dan toch. Suarez stuurde Dendoncker diep en die rondde mooi af. Suarez maakte er nog 3-1 van. Bloed, zweet en tranen. En een overdreven uitslag.

Opstellingen

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Conté Ibrahima Sory 90' -
Tielemans Youri 90' -
  Bank G Beoordeel
Kawaya Andy   82' -
Ezekiel Imoh 45' -
Leya Iseka Aaron 45' -
Suarez MatíasA 45' 6
Okaka Chuka Stefano A 45' 8
Najar Rodriguez Andy Aryel 8'  
Heylen Michaël -  
Dendoncker Leander -  
Trezeguet -  
Acheampong Frank Opoku -  
Gillet Guillaume -  
Nuytinck Bram -  
N'Sakala Fabrice -  
Roef Davy -  
Boeckx Frank -  

Belisia Bilzen Belisia Bilzen

  Bank G Beoordeel
Van Oudenhove Pieter-Jan   88' -
Coenen Patrick -  
Berger Reindert -  
Diallo Moussa -  
Wang Edwin -  
La Rosa Michael -  
Timmermans David -  
Haenen Didier -  
Velagić Muhammed -  
Dingenen Martijn 88' -
Mombaerts Nicolas   -  
Didden Ben -  
Ubachs Thorsten 2'  
Zejnilovic Zlatko 2'  
Voorjans Lance   28' 7
L'Ortye Ben 62' -
Winkels Barend -  
Herbeleef Anderlecht - Belisia Bilzen