Bondscoach baalt na late nederlaag: "Hoe is het mogelijk?"
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties

Ives Serneels laat teleurstelling zien na domper in minuut 93 voor Belgian Red Flames tegen Ijsland

Bondscoach baalt na late nederlaag: "Hoe is het mogelijk?"
Foto: © photonews

Ives Serneels baalde na de 1-2 nederlaag tegen IJsland. Lange tijd maakten de Red Flames aanspraak op een verdiend puntje. En toen kwam die 93e minuut.

Dagny Brynjarsdottir scoorde in de allerlaatste minuut, waardoor Serneels en co puntenloos achterbleven na het eerste duel in de Algarve Cup. "Het begin was voor IJsland. Ze waren sneller en we slikten snel een vermijdbaar tegendoelpunt. Daarna zijn we wel beter in de match gekomen."

De 1-1 was dan ook verdiend: "We hebben een aantal goede kansen gekregen en daar mogen we tevreden over zijn, Janice Cayman maakte ook een erg mooi doelpunt en Aline Zeler en Elke Van Gorp zaten er dichtbij. Maar we hebben ook twee doelpunten tegen gekregen die niet mochten."

Geen excuses zoeken -

"We hebben een aantal fases gehad waarbij de bal meer dan 10 seconden in onze eigen rechthoek bleef. Dat is vragen om een tegendoelpunt, zo'n goals mogen we echt niet slikken. Hoe zoiets mogelijk is? Ik weet het niet, die vraag stel ik me ook."

Serneels wil wel geen excuses inroepen voor de nederlaag: "We moeten allemaal 100% klaar zijn voor een toernooi als dit. We moeten niet blijven zeggen dat we een jonge ploeg hebben, er zijn geen excuses meer. Het belangrijkste is nu dat we leren uit de gemaakte fouten en dat meepikken richting Canada."

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties