Reactie Flames doen het tegen Denemarken: "Grote ploegen laten zien dat we aan het groeien zijn"

Flames doen het tegen Denemarken: "Grote ploegen laten zien dat we aan het groeien zijn"
Foto: © photonews

Ives Serneels baalde na nog de 1-2 nederlaag tegen IJsland, na de gewonnen wedstrijd tegen Denemarken op speeldag 3 troffen we een veel gelukkiger bondscoach. "En of we willen terugkomen? Natuurlijk, dit is het mooiste vrouwentoernooi van de wereld."

Bondscoach Serneels zag wel degelijk nog een aantal werkpuntjes. "In de eerste helft raakten we soms nog te snel de bal kwijt en zo kwam Denemarken beter in de match dan wij", was hij eerlijk.

"Maar we hebben dat bijgestuurd en ik moet mijn speelsters feliciteren dat ze het nieuwe systeem tijdens de match vrijwel meteen goed hebben opgepikt. Dat toont dat we toch een goede groep hebben."

Als de matchen maar 85 minuten zouden duren ... -

Uiteindelijk leidde dat tot een prima tweede helft. Mét flink wat kansen voor de Flames: "Dat wilde ik zien, we mogen blij zijn met ons toernooi tot dusver. Als de matchen maar 85 minuten hadden geduurd, dan waren we zelfs groepswinnaar", kon er een lachje af.

"Neen, we wilden hier laten zien aan de grote landen dat we hier zijn om de groeien. We zijn nu drie jaar aan he tbouwen en we spelen hier tegen de grote teams. We zijn beloond voor onze sterke tweede helft. Of we volgend jaar terug willen komen? Natuurlijk, dit is het grootste en mooiste vrouwentoernooi van de wereld. We leren hier veel bij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties