Mannen Twente naar tweede klasse, vrouwen kampioen?

Mannen Twente naar tweede klasse, vrouwen kampioen?
Foto: © photonews

Niet alleen in België is er een licentiecircus. Ook bij onze noorderburen is het prijs. Zo moet FC Twente wellicht in tweede klasse gaan voetballen. De vrouwen kunnen vandaag dan weer de titel pakken. Een vreemd schisma.

De Nederlandse voetbalbond wil de licentie voor Twente opnieuw afnemen. De reden is het financiële wanbeleid bij Twente. Bovendien werden gemaakte afspraken om de schuldenberg af te bouwen niet nageleefd. Twente kan nog wel in beroep gaan.

Ondertussen maken de vrouwen grote sier in de Eredivisie. Als ze vanavond winnen bij PEC Zwolle, dan mogen ze zelfs het Nederlands kampioenschap vieren. En dat ondanks de problemen bij de mannen dus. Lenie Onzia deed stage bij de mannen en de Red Flame speelt ook bij de vrouwen van de Tukkers.

"We hoorden af en toe wel van de problemen van de mannenploeg, maar op ons heeft dat eigenlijk niet veel impact", aldus Onzia een tijdje terug tegen Voetbalkrant.com. "Wij staan los van de mannen in een aparte stichting. Voor ons is alles altijd in zijn plooi gevallen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties