In de kijker: Elien Van Wynendaele, rustige kracht en rots in de branding
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties

Elien Van Wynendaele is een sterkhouder bij Gent Ladies

In de kijker: Elien Van Wynendaele, rustige kracht en rots in de branding
Foto: © photonews

Eerder stelden we op onze site al Jana Coryn en Aline Zeler op, vandaag is het de hoogste tijd om met Elien Van Wynendaele ook de derde genomineerde voor de Sparkle voor te stellen. Want ook zij is echt wel een heel belangrijke speelster.

Van Wynendaele speelde bij het begin van de BeNe League in 2012 nog bij Club Brugge, maar vertrok daarna naar AA Gent. Daar en bij de nationale jeugdreeksen timmerde ze rustig verder aan de weg.

Op de Cyprus Cup kreeg ze in 2015 haar eerste kans bij de Belgian Red Flames, ondertussen zit ze al aan zes caps in 11 selecties. De verdedigster is zeker een wissel op de toekomst, want nog altijd maar 21 jaar.

Haar carrière begon ze ooit in het pittoreske Oost-Vlaamse Bambrugge, in vogelvlucht niet eens zover van Gent. Maar de stappen die Van Wynendaele heeft gezet zijn wél groot. Al voetbalde ze al op haar vierde.

"Met dank aan de broers, die ook voetbal speelden", aldus Van Wynendaele daarover. De studente Kinesitherapie combineert - zoals zovele Flames - studies nog met het voetbal. En dat is soms zwaar, maar de speelster van Gent doet het allemaal met de glimlach.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties