Red Flame stampt 'Voetbalexperts' uit de grond

Redactie
| 0 reacties
Red Flame stampt 'Voetbalexperts' uit de grond
Foto: © photonews

Talent ontdekken? Het is niet altijd even makkelijk. Maar bij Voetbalexperts is dat wel de bedoeling. In kleine groepjes kunnen ze zich dan verder ontwikkelen. Mee aan de wieg van het project staat Red Flame Jana Coryn. Een woordje uitleg?

Jana Coryn is de voorbije maanden druk bezig geweest met scouting van jeugdig talent, samen met voetballer en voetbaltrainer Robin Vanruysseveldt. "Maar ouders kunnen hun kind ook zelf aanmelden bij ons, waarna wij komen scouten en kijken of we er verder mee kunnen werken", aldus Coryn tegenover Voetbalkrant.com.

Er wordt bewust gekozen om in kleine groepjes te werken, zodat er ook individueel speler per speler richtlijnen kunnen worden gegeven. De jongens krijgen ook een tenue van Voetbalexperts tijdens de trainingen. Op termijn wordt er ook gedacht aan trainingen specifiek voor meisjes en andere leeftijdsklasses.

Gebaseerd op de voetbalschool van Marc Vanruysseveldt"

"Het biedt voor voetballers de unieke kans om zich te verbeteren door een ongeziene manier van training geven in België. Voetbalexperts gaat eerst en vooral uit van plezier, maar draagt tegelijkertijd kwaliteit en het ontwikkelings- en prestatievermogen van uw kind hoog in het vaandel. Dit doen we door specifieke doeleinden of thema’s te integreren in onze oefeningen."

Achter het verhaal zit ook heel wat geschiedenis: "Het project is gebaseerd op de voetbalschool van Marc Vanruysseveldt, de vader van Robin. Hij begon ook heel klein en dat groeide uit tot iets groots. Van een voetbalveld achter hun huis naar een school waar bijna elke avond en in het weekend spelers kwamen. Dat proberen we nu opnieuw op te starten onder een andere naam."

Praktisch:

Voor wie? Jongens tussen 7-9 jaar
Wanneer? Maandagavond van 18u00 – 19u15 (eerste reeks van 14 november tot 5 december)
Waar? Terrein nog te bepalen (regio Balen-Dessel-Mol)
Inschrijven? Via voetbalexperts.be of via mail (jana@voetbalexperts.be of robin@voetbalexperts.be)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties