Topper in de Eredivisie is strijd tussen 2 Belgen: "Dat geeft het een extra pigment"

Topper in de Eredivisie is strijd tussen 2 Belgen: "Dat geeft het een extra pigment"
Foto: © photonews

In de Nederlandse Eredivisie staat bij de vrouwen een onvervalste klassieker op het programma. Het duel tussen Twentje en Ajax is sinds deze jaargang ook een duel tussen twee Belgen. "En dat geeft zeker een extra pigment."

"We zijn goed begonnen aan het seizoen, want we wonnen op een wedstrijd na alle wedstrijden", geeft Lenie Onzia tegenover Voetbalkrant.com toe in aanloop naar de wedstrijd met Ajax. "De strijd met de Amsterdammers is misschien wel de hevigste en moeilijkste van het seizoen, maar ik reken ook PSV en ADO zeker tot de kanshebbers. We mogen tegen niemand punten laten liggen."

"Naar het duel met Ajax kijk ik wel uit, want we verloren van hen op de eerste speeldag. Dat was wennen, want we kwamen net van de voorrondes van de Champions League. Nu zijn we er klaar voor, maar er komen sowieso nog twee duels tegen Ajax. Het seizoen is nog lang van over, vorig jaar konden we hen ook nog op het einde voorbij."

En het is ook een duel tegen ... Davina Philtjens: "Daar hebben we wel al eens iets over gezegd tegen elkaar op stage met de nationale ploeg, ja. Het geeft een extra pigment aan de wedstrijd, maar we willen die wedstrijd gewoon winnen." Iets waar Philtjens graag op inspeelt: "We konden al eens van Twente winnen en willen dat graag doen."

"We zitten nu eenmaal in de goede flow", geeft Philtjens aan. De polyvalente linkerflankspeelster van Ajax paste zich snel in bij de Amsterdammers: "We zitten ook in de goede flow en dat zie je ook op het veld. Beter dan met het maximum kan je niet beginnen. We mogen ADO, Telstar en PSV zeker ook niet onderschatten, maar winnen tegen Twente is sowieso wel belangrijk voor ons. Maar voor het kampioenschap is het zeker nog niet beslissend."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties