Lenie Onzia en FC Twente halen kwartfinales Champions League niet

Tim Bex
Tim Bex

Lenie Onzia is er niet in geslaagd om met FC Twente door te stoten naar de kwartfinales van de Women's Champions League. Twente verloor in eigen huis met 0-4 van FC Barcelona.

Het beloofde een spannende avond te worden voor de dames van FC Twente, waaronder Belgian Red Flame Lenie Onzia. De dames verloren in Barcelona met 1-0 en de kansen om door te stoten waren dus nog reëel. Twente nam het initiatief, maar FC Barcelona toonde zich efficiënter in de terugwedstrijd.

Twente, met Lenie Onzia 90 minuten tussen de lijnen, toonde zich bedrijvig, maar moest na 20 minuten achtervolgen na een doelpunt van Torrejon. Enkele minuten voor rust verdubbelden de Catalanen de voorsprong. Twente kwam de achterstand niet meer te boven en slikte nog twee doelpunten na rust.

Spijtig voor Onzia en de FC Twente vrouwen. Door de nederlaag slagen ze er niet in door te stoten naar de kwartfinales van de UEFA Women's Champions League. De resultaten van de andere wedstrijden kan u hieronder vinden, in het cursief ziet u telkens wie er doorstoot naar de volgende ronde.

Resultaten UEFA Women's Champions League (16/11)

Brondby - Manchester City: 1-1
Zürich - Lyon: 0-9
Rosengard - Slavia Praha: 3-0
Fortuna - Brescia: 4-0