Mermans ziet Flames dezelfde fout maken als tegen Nederland: "Ik weet niet hoe het komt, maar..."

Tim Bex
Tim Bex
| 0 reacties
Mermans ziet Flames dezelfde fout maken als tegen Nederland: "Ik weet niet hoe het komt, maar..."
Foto: © photonews

Lien Mermans begon in de oefenwedstrijd van de Belgian Red Flames tegen Denemarken op de bank. De speelster van Ladies Genk zag daardoor goed wat er fout liep in de eerste helft en probeerde met haar invalbeurt het verschil te maken.

“Net als tegen Nederland beginnen we aarzelend aan de wedstrijd", legt Mermans uit. "Ik weet niet hoe het komt, maar we missen scherpte en slagen er niet in om de duels te winnen. Vanop de bank kon ik goed zien wat er mis ging: veel misverstanden, slechte passes en een gebrek aan communicatie."

Net als in de wedstrijd tegen Nederland beginnen we niet scherp genoeg - Lien Mermans

Twintig minuten voor tijd viel Mermans in en probeerde ze het evenwicht te herstellen. “Ik ben best wel tevreden over mijn invalbeurt", zegt de 26-jarige middenveldster. "In de tweede helft probeerden we het tempo hoger te leggen en daar slaagden we wel in."

Mermans kon zelf bijna keepster Petersen verschalken met een knap afstandsschot. "Het is jammer dat we dat tweede doelpunt niet kunnen maken, want dan had er meer ingezeten. We krijgen twee countergoals tegen na individuele fouten of dom balverlies. We weten dat de Denen die kansen niet laten liggen", besluit Mermans.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

 Speeldag 1

Nieuwste reacties