Elke Van Gorp begint fris aan het EK: "Moet mijn sterktes uitspelen"

Elke Van Gorp begint fris aan het EK: "Moet mijn sterktes uitspelen"
Foto: © photonews

De selectie van 23 Red Flames voor het EK is bekend. Op 16 juli om 20.45 uur spelen ze hun eerste wedstrijd tegen Denemarken, elke dag stellen we jullie een Red Flame voor op datzelfde uur om alvast warm te lopen. Vandaag: Elke Van Gorp.

Elke Van Gorp werd op 12 mei 1995 geboren en is een speelster van Anderlecht, waar ze in het najaar van 2017 haar debuut zal maken. Ze komt over van AA Gent, maar speelde de jaren daarvoor bij Lierse.

"Ik ben ooit beginnen voetballen bij VV Molenkring, daarna ging het via Vlimmeren en Lentezon Beerse naar Lierse", aldus Van Gorp in gesprek met Voetbalkrant.com.

Afgelopen seizoen was ze lange tijd geblesseerd met een vervelende blessure, maar dat kan haar nu ten goede komen. "Ik zal fris aan het EK kunnen beginnen, dat wel. Hopelijk kan ik dat omzetten in een voordeel. Ik moet mijn snelheid gebruiken, want dat is mijn sterke punt."

Toen ze erg jong was speelde ze al voetbal met haar broer, die uiteindelijk wel is gestopt met voetballen. Een echt idool heeft ze nooit gehad binnen het voetbal. "Maar toen ik als jonkie bij Lierse kwam, dan kijk je wel op naar iemand als Lien Mermans."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties