Diede Lemey leert in sneltempo Italiaans en geniet van nieuwe uitdaging: "Elke dag in Verona lijkt nog een beetje op vakantie"

Redactie
| 0 reacties
Diede Lemey leert in sneltempo Italiaans en geniet van nieuwe uitdaging: "Elke dag in Verona lijkt nog een beetje op vakantie"
Foto: © photonews

Diede Lemey koos na vijf seizoenen bij Anderlecht in de Belgische competitie voor een avontuur in het buitenland bij AGSM Verona. Hoe de eerste maanden bevielen? Heel erg, zoveel is duidelijk. We hadden een openhartig interview met de doelvrouw.

Buongiorno. Het Italiaanse van Diede Lemey is op enkele maanden al beter dan dat van vele mensen die jarenlang avondschool volgen in België. Onlangs gaf ze zelfs al een analyse in een Italiaanse tv-studio, je moet het maar doen.

Italiaans

"Het gaat verrassend vlot voor een taal die ik nog nooit had gehoord of gesproken. Italië was een bewuste keuze, snel Italiaans leren was dan ook nodig. We volgen ook lessen met de buitenlanders. In het Italiaans vloeken is ook eens leuk. Al doe ik het soms ook nog eens in het Nederlands", knikt Lemey in gesprek met Voetbalkrant.com.

"Het is aanpassen geweest, dat wel. Maar de integratie loopt vlot, ook omdat ik de taal toch al wat onder de knie heb. In België was mijn coaching een van mijn troeven, dus dat wilde ik ook zo snel mogelijk in het buitenland kunnen.

De stad? Daar moet ik geen tekeningetje bij maken zeker ...

"Verona is een heel professionele en heel warme club, die echt aan alles denkt. Je als persoon en als speelster goed laten voelen, daar gaan ze voor en daar slagen ze ook in. Het is heel professioneel en de stad? Ja, daar moet ik geen tekeningetje bij maken denk ik."

"Het is echt een prachtige stad, ik voel me voorlopig nog steeds elke dag als ware ik op vakantie. Het goede weer, de mooie stad, heel aangename mensen, een heel aangename cultuur, … Het maakt het allemaal leuker. En het maakt dat ik me beter kan focussen op mijn job als voetbalster."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws