Red Flame heeft zich keuze voor Verona nog niet beklaagd: "Dat helpt me in mijn ontwikkeling"
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties

Red Flame Diede Lemey spreekt over haar avontuur bij AGSM Verona

Red Flame heeft zich keuze voor Verona nog niet beklaagd: "Dat helpt me in mijn ontwikkeling"
Foto: © photonews

Diede Lemey maakt al enkele maanden het mooie weer bij het Italiaanse Verona. Daar is ze terechtgekomen in een erg warme, familiale club. Ze geniet van haar tijd in Italië en van het profbestaan. "Dat smaakt zeker naar meer."

Over Italiaans leren, over de mooie stad die Verona is en nog veel meer hadden we het eerder op onze webstek al. Lees het HIER gerust nog eens na. Maar we hadden het met Diede Lemey ook over haar nieuwe club zelf en hoe anders het leven is als prof in vergelijking met wat ze de voorbije jaren in België deed.

"In België moest ik studies combineren met de sport, nu heb ik echt wel de tijd om vol voor het voetbal te leven. En ik kan er elke dag ook 100% voor leven. Het profbestaan smaakt naar meer. Het is aanpassen geweest, maar het is echt bijzonder leuk", aldus Lemey.

Alles is perfect geregeld

"Verona is een heel professionele en heel warme club, die echt aan alles denkt. Ik ben heel blij met mijn keuze, want de club doet er alles aan om ons als speelster en als persoon goed te doen voelen. Ik zit met nog twee buitenlandse speelsters in een appartement. Elke dag worden we opgehaald voor de training en terug afgezet, we eten samen op de club, ... Perfect geregeld allemaal."

En het is ook elke dag opnieuw bijleren, ook op het veld: “Na vijf jaar in België bij Anderlecht kende ik echt elke ploeg, elke speelster door en door. Op dat gebied is het wel interessant dat ik nu eens in een nieuwe competitie zit. Het is elke week opnieuw tegen elf speelsters waar ik nog nooit tegen speelde. Dat is ook goed voor mijn ontwikkeling als keeper. Er zijn wel wat bekende namen, maar de meesten zijn voor mij nobele onbekenden en dat kan me enkel helpen."

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

 Play-offs - Finale (T)

Nieuwste reacties