Diede Lemey, spion van Red Flames in Italië? "Hopelijk kunnen we hen net als de mannen uitschakelen voor het WK"

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Diede Lemey, spion van Red Flames in Italië? "Hopelijk kunnen we hen net als de mannen uitschakelen voor het WK"
Foto: © photonews

Diede Lemey speelt sinds dit seizoen bij het Italiaans AGSM Verona. In 2018 komt ze met de Belgian Red Flames ook wel wat speelsters uit de Italiaanse competitie tegen in de dubbele confrontatie met de Squadra.

"Na vijf seizoenen bij Anderlecht kende ik elke speelster en elke ploeg uit de Super League van binnen en buiten. Op dat gebied is het wel interessant dat ik nu eens in een nieuwe competitie zit. Het is elke week opnieuw tegen elf speelsters waar ik nog nooit tegen speelde. Dat is ook goed voor mijn ontwikkeling als keeper."

Te ver vooruitlopen is altijd gevaarlijk

En dus komt ze ook wat Italiaanse meisjes tegen in de Serie A voor vrouwen: "Er zijn wel wat bekende namen, maar de meesten zijn voor mij nobele onbekenden en dat kan me enkel helpen. Misschien kan ik wel wat spion zijn voor de Red Flames, want we spelen in 2018 twee belangrijke matchen tegen Italië."

"Iedereen weet dat die matchen er zitten aan te komen, al ging het lange tijd in Italië over de niet-plaatsing van de mannen voor het WK. Dat willen wij de vrouwen natuurlijk ook beletten, maar we zijn nog nergens. Die 9 op 9 zegt niets, we moeten elke match op dezelfde manier voorbereiden. Te ver vooruitlopen is altijd gevaarlijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties