Davina Philtjens kijkt uit naar Italiaans avontuur: "Op mijn lijf geschreven"

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Davina Philtjens kijkt uit naar Italiaans avontuur: "Op mijn lijf geschreven"
Foto: © photonews

Davina Philtjens speelde twee topseizoenen bij Ajax en won er maar liefst vier prijzen. Deze zomer maakte ze een toptransfer naar Fiorentina, waar het avontuur binnenkort voor haar zal beginnen.

Deze week vertrekt Philtjens naar Firenze om er vervolgens de trainingen op te starten. Na vele jaren bij Standard en twee seizoenen Ajax Amsterdam een nieuwe stap in de carrière van de linkerflankspeelster van de Red Flames.

Ondertussen dook ze al eens de boeken in voor wat lessen Italiaans: "Italiaans leren? Dat wordt weer iets helemaal anders. In Nederland zat ik in het buitenland, maar sprak iedereen natuurlijk wel nog mijn taal. Toch denk ik dat je een taal in de omgang met mensen snel oppikt. Sowieso is de voetbaltaal niet moeilijk", aldus Philtjens.

Italiaanse stijl met grinta staat me wel aan

De keuze voor Firenze en Fiorentina was snel gemaakt: "Ik wilde nog eens een stap zetten in het buitenland en de coach van Fiorentina was al een paar jaar geïnteresseerd in me. Hij gaf me een heel goed gevoel in een gesprek, ze zijn heel gedreven en dat ben ik ook altijd geweest. De Italiaanse competitie is misschien wel op mijn lijf geschreven, qua grinta en dergelijke zie ik dat wel zitten.”

Werkpunten?

"Op fysiek vlak kan ik zeker nog veel bijleren. Ze werken in Italië heel individueel, dus misschien kan ik op mijn snelheid nog wat verbeteren, of qua spierkracht. Dat heb ik nu nodig. De hele flank afgaan? Dat wil ik op termijn zeker nog beter kunnen", heeft Philtjens nog toekomstdromen.

"Het hangt soms natuurlijk wel af van wie je voor je hebt. Ik wil de hele flank afgaan en dan een goede voorzet afleveren, iets meer die momenten kunnen kiezen. Ze spelen in Fiorentina in verschillende systemen, dus op dat gebied kan ik ook zeker nog bijleren in verschillende functies, wat lager en wat hoger op het veld. Ik heb het gevoel dat ik nog iets meer uit mezelf kan halen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties