Rekenen geblazen? Enkel bij dit scenario kunnen vrouwen Anderlecht nog de Champions League naar het Astridpark halen

Redactie
| 0 reacties
Rekenen geblazen? Enkel bij dit scenario kunnen vrouwen Anderlecht nog de Champions League naar het Astridpark halen
Foto: © Louis Evrard

De vrouwen van Anderlecht verloren tegen Gornik Leczna hun tweede voorrondewedstrijd in de Champions League. Als ze nog naar de CL willen, dan moeten ze nu rekenen op Glasgow City.

Momenteel heeft het Poolse Gornik Leczna 6 op 6 en volgen Glasgow en Anderlecht met drie punten, terwijl het Georgische Martve puntenloos laatste staat.

Paars-wit zal meer dan waarschijnlijk zijn wedstrijd tegen Martve winnen maandag, maar die match doet er eigenlijk op geen enkele wijze meer toe voor de eindrangschikkingen in het minitoernooi.

1-0 nodig

Als ploegen eindigen met gelijke punten, wordt namelijk enkel gekeken naar de duels tussen de onderlinge teams. Leczna heeft daar nu voorlopig een ratio aan gescoorde versus geslikte doelpunten van 1-0, terwijl Glasgow City op 1-2 staat en Anderlecht op 2-2. 

Slotsom: als Leczna wint of gelijkspeelt, zijn zij door naar de 1/16e finales. Als Glasgow wint met twee doelpunten verschil of met 2-1, 3-2 of hoger gaan zij door. Enkel bij een 1-0 zege van Glasgow tegen de Polen, is Anderlecht de lachende derde. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties