Lenie Onzia legt haar overstap van Anderlecht naar Gent uit

Lenie Onzia legt haar overstap van Anderlecht naar Gent uit
Foto: © Sevil Öktem

Lenie Onzia werd afgelopen seizoen nog kampioen bij RSC Anderlecht, maar dit seizoen heeft ze een andere weg ingeslagen en wil ze met de KAA Gent Ladies een gooi doen naar het allerhoogste. "Ik had mijn redenen om te vertrekken."

Bij RSC Anderlecht kreeg Red Flame Onzia wat minder speelminuten dan ze de jaren ervoor gewend was. De titel was een knappe bonus voor de middenveldster, maar toch was het tijd om andere oorden op te zoeken.

“De Champions League spelen? Dat was voor mij geen reden om te blijven. Ik had mijn redenen om te vertrekken”, aldus Onzia. En dus klopten al snel andere teams op de deur. OH Leuven was kandidaat om de Red Flame over te nemen en had met de nabijheid van de Yellow Flames – waarvan Onzia trainer is - een bonuskaart in handen, maar de keuze viel toch op AA Gent.

Heel mooi project bij Gent voorgeschoteld gekregen

“Ik kreeg bij Gent een heel mooi, sportief project voorgeschoteld. De afstand was de grootste factor van twijfel, want het zal een eindje rijden zijn van het Leuvense naar Gent voor alle trainingen”, beseft Onzia.

“Maar voorlopig lukt het nog wel. De combinatie met het werk bij de Yellow Flames beviel me vorig jaar ook aardig, dus ik zit voorlopig goed in België. Al mag je nooit nooit zeggen tegen wie weet ooit nog een buitenlands avontuur.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties