"Niet te veel naar kijken": Maar hoe verliep het in het verleden tegen Zwitserland voor de Belgian Red Flames?

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
"Niet te veel naar kijken": Maar hoe verliep het in het verleden tegen Zwitserland voor de Belgian Red Flames?
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames nemen het vrijdag op tegen Zwitserland in de halve finales van de play-offs richting WK-kwalificatie. Tegen het Midden-Europese land speelde het al verschillende keren in het verleden, al hoeft daar niet veel meer van onthouden te worden.

“We hebben op de Cyprus Cup 2017 tegen Zwitserland gespeeld”, herinnert Janice Cayman zich nog. “Het was een vrij evenwichtige wedstrijd.” De Flames speelden toen 2-2 gelijk tegen de Zwitsers, al is er sindsdien bij beide teams al een en ander gebeurd en zijn er toch wat nieuwelingen bijgekomen.

Vooral hun duels tegen Polen en Schotland analyseren

“We staan er als organisatie, maar fysiek zijn de Zwitsers stevig en vinnig, dus we gaan moeten kijken waar ze te pakken zijn. Ze hebben individuele kwaliteiten, maar wij ook”, alsnog de topschutter van de huidige campagne (9 doelpunten). “Wie er ook scoort, dat maakt me niks uit.”

“Er valt nog weinig te zeggen van die match, net als bij ons is er na het EK 2017 een wat nieuwe generatie gekomen bij de Zwitsers”, beseft bondscoach Ives Serneels. “We gaan vooral de duels tegen Polen en Schotland vorige maand analyseren.”

Verleden

Ook in een verder verleden speelden de Belgen al eens tegen Zwitserland, meer bepaald op weg naar het EK 2009 – waar beide landen zich niet konden voor plaatsen in een groep met Duitsland en Nederland.

In eigen huis werd met 3-1 gewonnen, in Zwitserland toen met 1-0 verloren. En hoewel de matchen dateren van 2007 en 2008, vinden we met Maud Coutereels, Aline Zeler, Heleen Jaques, Lenie Onzia en Janice Cayman toch al wat bekende namen terug die er nu nog bij zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties