Flames willen voorbij Zwitserland naar finale play-offs: "Hebben al gewonnen toen het moest"
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Flames willen voorbij Zwitserland naar finale play-offs: "Hebben al gewonnen toen het moest"
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames staan eens te meer voor de dag van de waarheid. In Zwitserland moeten ze winnen of beter doen dan de 2-2 in eigen huis.

"Natuurlijk heeft Zwitserland veel ervaring, met enkele topspeelsters", beseft Aline Zeler. "Maar we gaan nog steeds volop voor de overwinning en de kwalificatie voor de finales van de play-offs. We willen naar dat WK en gaan er alles aan doen."

Niets is verloren, het was de voorbije dagen een mantra bij de Red Flames. Toch wordt het niet makkelijk in Biel/Bienne, zowat 600 kilometer van Brussel. "We hadden kansen genoeg in de eerste wedstrijd om de match winnend af te sluiten, maar het is ons niet gelukt", aldus bondscoach Ives Serneels.

Kantelmomenten

"De kantelmomenten kantelden niet naar onze kant op. Maar als we moesten winnen, dan hebben we in het verleden al een paar keer gewonnen", verwees Serneels naar de matchen tegen onder meer Roemenië en Italië een maand geleden.

"We hebben al goede tegenstanders geklopt, dus we moeten er vertrouwen in hebben dat dat ook nu opnieuw kan. Het is zaak iedereen op topniveau aan de aftrap te krijgen en niet te veel respect te hebben voor de tegenstander, zoals we in de thuismatch misschien hadden na de 1-0. Hopelijk hellen de kantelmomenten dan naar ons over."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties