Ives Serneels legt uit waarom Diede Lemey niet in selectie Red Flames zit voor match tegen USA

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Ives Serneels legt uit waarom Diede Lemey niet in selectie Red Flames zit voor match tegen USA
Foto: © photonews

Voor velen was het een verrassing in de selectie van de Belgian Red Flames voor de wedstrijd in de USA dat Diede Lemey niet werd opgeroepen. Ives Serneels legt uit.

Lemey was er ook al niet bij op de Cyprus Cup, de jonge Lisa Lichtfus van Standard kreeg de voorkeur. Nochtans was de keepster in Italië aan goede maanden bezig, met onder meer acht clean sheets in haar laatste tien wedstrijden.

"We hebben de drie keepsters op de Cyprus Cup geanalyseerd. We namen onze nummers 1 en 2 mee en daarbij aangevuld Lisa Lichtfus vanuit de High Potentials-groep", aldus Ives Serneels op een persconferentie. 

Diede momenteel nummer drie in onze rangorde, maar denken toekomstgericht

"We zijn tevreden van haar als derde keepsters en zijn heel tevreden over alle drie de keepsters. We hebben ook gesproken met Diede Lemey. Ze is in rangorde wat ons betreft op dit moment de derde keepster, maar we kijken toekomstgericht met Lisa daarbij."

"We wilden eens zien hoe die mix zou gaan. Zowel Nicky als Justien hebben ons bevestigd wat wij in hen zien. Er zijn nu wel fases geweest bij hun club die misschien wat beter konden de voorbije weken, maar ze blijven onze nummers 1 en 2 op dit moment."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties