Red Flames trokken naar USA voor prestigieus oefenduel: "Als het nummer 1 van de wereld komt aankloppen ..."

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Tubeke
| 0 reacties
Red Flames trokken naar USA voor prestigieus oefenduel: "Als het nummer 1 van de wereld komt aankloppen ..."
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames vertrokken deze week met het vliegtuig naar de Verenigde Staten, om er zondag een oefenwedstrijd te spelen tegen het nummer 1 van de wereld. "We wilden een match spelen in België, maar als de USA aanklopt ..."

Een ontspannen Ives Serneels sprak voorafgaand aan de trip naar de USA met de pers op een persconferentie in het Nationaal Oefencentrum. "Of we er zin in hebben om naar de USA te gaan? De mensen die er geen zin in zouden hebben, zouden hier niet op hun plaats zitten."

"We gaan tegen het nummer 1 van de wereld spelen. Ik vergelijk niet graag met mannenvoetbal, maar de voorbije interland van de Rode Duivels hebben we gezien dat het nummer 1 van de wereld ook met enkele afwezigen of geblesseerden een heel sterke ploeg blijft. Op die manier kan je het wél vergelijken."

Delen in de kosten

En dat nummer 1 zocht zélf toenadering tot de Red Flames: "Ja, ze wilden ons uitnodigen om die wedstrijd te komen spelen. Normaal gezien gingen we in eigen land een oefenduel afwerken, omdat we dit jaar al in Spanje (januari) en Cyprus (maart) stages hadden afgewerkt."

"Maar als de USA komt aankloppen en zich zo'n sportieve kans komt aanbieden, dan denk ik dat je het echt niet mag laten liggen. Hadden we alles zelf moeten bekostigen, dan was het misschien te duur geweest. Maar ook daar delen de Amerikanen in de kosten en zijn ze breeddenkend geweest."

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

 Play-offs - Finale (T)

Nieuwste reacties