"Sommigen doen er lachwekkend over, maar ik niet": Bondscoach Serneels trots op zijn speelsters, maar niet met schrik naar USA

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
"Sommigen doen er lachwekkend over, maar ik niet": Bondscoach Serneels trots op zijn speelsters, maar niet met schrik naar USA
Foto: © photonews

Ives Serneels is met de Belgian Red Flames momenteel in de USA, waar in Los Angeles een prestigieus oefenduel tegen het nummer 1 van de wereld wacht. En toch is de oefenmeester van de Flames niet bang.

"We willen zien hoe de groep reageert op de voorbije maanden. Ik was blij verrast hoe we het deden op stage in Spanje en we gingen naar de Cyprus Cup om hem te winnen. We haalden er voor het eerst brons, dat is iets om trots op te zijn", aldus Serneels.

"Nu willen we nog een trapje hogerop. We slikten geen doelpunt op de Cyprus Cup in vier wedstrijden, nu willen we de goede punten van daar ook tegen een echt topland als de USA proberen te brengen. Schrik? Neen, we gaan ons niet voorbereiden om te kijken geen goals binnen te krijgen, maar eerder hoe we zelf een dominantie kunnen opleggen."

Ambitie

Serneels is trots dat de USA hen vroeg: "Ik ben ook maar een mens. Sommigen doen er lachwekkend over, maar ik niet. Ik ben trots en zeker voor mijn speelsters. Als je voor iets hard werkt, dan krijg je soms iets terug en dat krijgen wij nu."

"Er zijn nog toplanden die tegen ons willen spelen, dat toont dat we op de goede weg zijn. Maar we gaan met realistische ambities naar Amerika. We willen ons spel opleggen, maar we moeten niet te hoog van de daken gaan schreeuwen ook niet: het wordt geen makkelijke match."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties