"Nog gespeeld met Alex Morgan, maar of ze me nog kent?": Wat gaan de Flames laten zien in de USA?

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
"Nog gespeeld met Alex Morgan, maar of ze me nog kent?": Wat gaan de Flames laten zien in de USA?
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames nemen het op zondagnacht vanaf 3 uur op tegen het nummer 1 van de wereld. Voor Janice Cayman een blij weerzien met een aantal ex-teamgenoten.

"Het is een fijne erkenning tegen de nationale ploeg van de USA te mogen spelen. Het zijn echte atleten, maar ze teren daar ook wel op. Misschien is er tactisch en technisch wel iets te rapen om tegen hen een mooi resultaat te halen", aldus Janice Cayman in aanloop naar het duel tegen het nummer 1 van de wereld.

Misschien zullen we even onder de indruk zijn, maar ... 

"Misschien zullen we in het begin onder de indruk zijn, maar dat moeten we snel laten varen. We willen echt iets tonen tegen hen, al is het moeilijk in te schatten hoe hoog het niveauverschil zal zijn. We hebben tegen enkele toplanden al laten zien dat we goed kunnen meespelen. Ze hebben een ploeg vol sterren, dus ik verwacht en hoop wel tegen veel topspeelsters te spelen."

Een idee dat ook bij bondscoach Ives Serneels leeft: "De USA speelt vaak met zeven of acht dezelfde speelsters, een basis die er staat aangevuld met een aantal andere speelsters. Een B-ploeg zal het niet zijn, zeker niet. Maar ik focus me niet te fel op de USA en we gaan niet met schrik naar daar."

Alex Morgan

Cayman van haar kant kijkt dan weer uit naar een paar minder bekende speelsters: "Er zijn er een paar waar ik ooit nog mee heb samengespeeld. Die zijn iets minder bekend, maar het zijn ook echte toppers. Het zal leuk zijn om te zien hoeveel evolutie we hebben gemaakt zoveel jaar later."

"Ik heb ooit nog met Alex Morgan samengevoetbald, maar dat was voor ze echt een ster werd. Ze zal wel niet meer weten wie ik ben, maar toch. We hebben allemaal wel een beetje onze weg gevonden als ploegmaats."  De match is vanaf 3 uur live te volgen op Proximus TV. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties