Vrouwenclubs zijn nog steeds boos: "Federatie werkt eigen clubs tegen" - Roberto Martinez moet bemiddelen

Redactie
| 0 reacties
Vrouwenclubs zijn nog steeds boos: "Federatie werkt eigen clubs tegen" - Roberto Martinez moet bemiddelen
Foto: © Leo Stolck

De Belgische vrouwenvoetbalclubs zijn boos. Zij willen niet dat de Yellow Flames in het nationale vrouwenvoetbal terecht komen. "De federatie werkt zijn eigen clubs tegen." En dus moet Roberto Martinez himself de Pro League volgende week overtuigen ...

In januari kwamen de Belgische vrouwenclubs uit de Super League, aangevuld met enkele teams uit eerste nationale, al met een ferm bericht naar buiten

Ondertussen probeerde de KBVB te bemiddelen en werden tussenoplossingen gezocht: zo zouden de Yellow Flames niet in de Super League, maar in eerste (of tweede) nationale worden ondergebracht. Maar de clubs blijven tegenkanting bieden.

Werking ondermijnd

"De clubs zijn verbolgen dat hun werking hierdoor ondermijnd wordt", klinkt het. "De federatie beconcurreert de clubs in de competitie met hun eigen beste speelsters. Heeft de vrouwencompetitie voor de voetbalbond nog voldoende waarde?"

"Wij betreuren het dat men blijft lobbyen - tot zelfs in de hoogste rangen - terwijl alle vrouwenclubs tegen dit project zijn. Alle vrouwenclubs vragen daarom nu met aandrang dat de Yellow Flames niet deelnemen aan de nationale competities. Sinds onze persmededeling in januari is er niets veranderd en ook het komende seizoen wordt dus opgeofferd."

Roberto Martinez zal het plan van Voetbal Vlaanderen aanstaande maandag gaan verdedigen voor de Pro League, maar zij steunen hun vrouwenteams tot op heden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties