D-day: bondscoach Martinez komt plan voorstellen bij Pro League, vrouwenclubs willen Yellow Flames niet in nationale reeksen

Redactie
| 0 reacties
D-day: bondscoach Martinez komt plan voorstellen bij Pro League, vrouwenclubs willen Yellow Flames niet in nationale reeksen
Foto: © photonews

Zes mei wordt een belangrijke dag voor het vrouwenvoetbal in België. Roberto Martinez komt op een Raad van Bestuur van de Pro League namelijk een plan van Voetbal Vlaanderen verdedigen aan de clubs. Hoe het zal aflopen?

In januari kwamen de Belgische vrouwenclubs uit de Super League, aangevuld met enkele teams uit eerste nationale, al met een ferm bericht naar buiten

Ondertussen probeerde de KBVB te bemiddelen en werden tussenoplossingen gezocht: zo zouden de Yellow Flames niet in de Super League, maar in eerste (of tweede) nationale worden ondergebracht. Maar de clubs blijven tegenkanting bieden, Roberto Martinez komt het plan nu voorstellen op een Raad van Bestuur van de Pro League.

Eisenpakket

De vrouwenclubs blijven tekenkanting bieden tegen het project om de Yellow Flames in de nationale reeksen van het voetbal onder te brengen en komen met een eisenpakket naar buiten. 

- Geen deelname door de Yellow Flames aan de Nationale competities.
- Een plan van aanpak ter verbetering van de Nationale competities met de klemtoon op duurzaamheid. Sinds onze persmededeling van januari 2019 is er nog niets veranderd en dus ook het seizoen 2019-2020 wordt opnieuw opgeofferd.
- Een dringend persoonlijk gesprek met de Minister van Sport Philippe Muyters.
- De mogelijkheid tot kennisname en overleg met de KBVB over de toekomstplannen van de CEO voor het Vrouwenvoetbal.
- De installatie van een League Vrouwenvoetbal die voor 100% bestaat uit vertegenwoordigers van de Vrouwenvoetbalclubs. Zij zal in de toekomst als enige input geven voor het geheel van het Vrouwenvoetbal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws