Red Flame (24) stopt noodgedwongen met voetballen op hoogste niveau: "Als je lichaam niet mee wil ..." en "Daar gaat mijn droom"

Red Flame (24) stopt noodgedwongen met voetballen op hoogste niveau: "Als je lichaam niet mee wil ..." en "Daar gaat mijn droom"
Foto: © photonews

Ze was kapitein bij de KAA Gent Ladies en trok ook haar streng bij de Belgian Red Flames, maar nu is het verhaal op het hoogste niveau over voor Elien Van Wynendaele.

Elien Van Wynendaele sukkelde al sinds het EK 2017 met aanhoudende knieproblemen, die haar ondanks meerdere operaties en revalidatieperiodes bleef lastigvallen.

Nu heeft de 24-jarige speelster bekendgemaakt dat ze stopt met voetballen op het hoogste niveau. Ze zal volgend seizoen uitkomen voor Eendracht Aalst en daar het voetbalplezier proberen terug te vinden.

Daar gaat mijn droom

"Noodgedwongen moet ik de topsport vaarwel zeggen. Hoe hard je hoofd ook wil, als je lichaam niet mee wil, is het een oneerlijke strijd. Tranen rollen nog steeds over mijn wangen ...", aldus Van Wynendaele in een emotionele boodschap.

"Daar gaat mijn droom, mijn droom waar ik alles voor wou doen. Mijn wereld stortte in bij het nemen van de beslissing maar ik had geen keuze. De stress, het verdriet, de ontgoocheling en onzekerheid waar ik de laatste maanden mee te maken had, waren ondraagbaar." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties