Interview Zwitserse aanwinst Nina Stapelfeldt van KAA Gent Ladies stelt zich voor: "Of ik al Gents kan? Enkel wat scheldwoorden"
Redactie
| 0 reacties
Zwitserse aanwinst Nina Stapelfeldt van KAA Gent Ladies stelt zich voor: "Of ik al Gents kan? Enkel wat scheldwoorden"
Foto: © SusSips

Bij KAA Gent Ladies mochten we op de spelersvoorstelling enkele nieuwe, internationale gezichten verwelkomen. Twee Zwitserse speelsters komen namelijk de rangen versterken.

Zo komt de 24-jarige Nina Stapelfeldt over van FC Twente, die daarvoor ook bij onder meer Luzern en Zürich speelde. Bij de Gent Ladies moet ze - ondanks haar jeugdige leeftijd - voor extra ervaring gaan zorgen. We konden de Zwitserse spreken tijdens de persvoorstelling op Sint-Baafs (meer daarover HIER).

Waarom de keuze voor de KAA Gent Ladies?

Stapelfeldt: "Er waren meerdere factoren die mijn keuze voor Gent hebben bepaald. Ik had een goed gesprek met de staf van Gent en ze vertelden me alles wat ik op dat moment wilde horen. De match tussen club en mij was er, dus dit is een goede stap voor mij."

Hoe waren je eerste dagen in Gent?

"Tot nu toe verliep alles echt fantastisch. Ik verkende de trainingsgronden, ik leerde de groep kennen en tot op heden kan ik enkel maar positieve dingen zeggen. Het is geweldig, het team is ook erg leuk en ik heb hier enorm veel plezier."

Je komt wel in een heel jong team terecht ...

"Dat klopt inderdaad, maar ze hebben stuk voor stuk veel talent. We hebben iedereen nodig om zo ver mogelijk te raken, ook de jonge spelers zullen hun verantwoordelijkheden nemen. Ik hoop dat ik mijn ervaring kan bijbrengen aan deze groep."

Ik panikeer niet snel en blijf kalm aan de bal

Wat zijn je sterktes?

"Ik ben altijd kalm aan de bal. In stresssituaties ga ik niet snel panikeren en ik denk dat die persoonlijkheid wel een troef kan zijn voor dit team."

Hoe leuk is het om met nog een Zwitserse (Nicole Studer, nvdr) in de kern te zitten?

"Dat gaat heel goed. We wonen op dit moment ook samen in Gent, dat is een leuke extra factor. We hebben nog samengespeeld bij de nationale jeugdteams van Zwitserland en bij Zürich. De vibes zitten dus goed in ons huisje ..."

Hoe gaat het met je Nederlands na een jaartje bij Twente?

"Ik kan het meeste wel verstaan, maar er zijn wel ook verschillen tussen het Nederlands en het Vlaams, dus dat wordt nog wat aanpassen. Ik kan ook al wat Nederlands spreken, maar tot op heden spreken we in de groep ook veel Engels met Nicole erbij. Ach: tegen mij mogen ze ook in het Nederlands spreken, ik zal ze wel verstaan. Of ik al Gents kan? Ja, maar voorlopig enkel de scheldwoorden. Vorte hond en zo …" (lacht). 

We wensen Nina Stapelfeldt veel succes in haar nieuw avontuur bij de KAA Gent Ladies. Binnenkort leest u op onze webstek ook een introductie van en met Nicole Studer, die andere Zwitserse aanwinst. Blijf ons dus zeker in de gaten houden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties