Mbo Mpenza, Aline Zeler, Jean-Michel Saive & drie anderen krijgen plaatsje bij Algemene Vergadering KBVB

Mbo Mpenza, Aline Zeler, Jean-Michel Saive & drie anderen krijgen plaatsje bij Algemene Vergadering KBVB
Foto: © photonews

De KBVB heeft zes onafhankelijke mannen en vrouwen een zitje in de Algemene Vergadering van de Voetbalbond gegeven.

Het gaat om ex-hockeyspeelster Charlotte De Vos, City Pirates-voorzitter Michel Pradolini, voormalige Red Flame Aline Zeler, ex-tafeltennisser Jean-Michel Saive, ex-Rode Duivel Mbo Mpenza en Jos Verschueren, director sports management aan de Vrije Universiteit Brussel.

"De perspectieven op sport en voetbal die zij meebrengen vanuit hun specifieke achtergronden zullen onze debatten verrijken", is CEO Peter Bossaert in een persbericht kristalhelder. 

Debatten verrijken

"We zijn ervan overtuigd dat deze zes onafhankelijke leden onze debatten zullen verrijken en meer diversiteit zullen brengen. Vanuit hun competenties in specifieke domeinen, hun achtergronden als topsporter, op het terrein van maatschappelijke projecten of als academicus zullen ze een meerwaarde zijn en ons helpen in de verdere modernisering van onze organisatie."

"Als federatie van de toekomst willen we verder nadenken over thema’s zoals de socioculturele rol van sport, gendergelijkheid, diversiteit, integratie en de uitbouw van een coherent sportmanagementbeleid."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties