Essevee toont ambitie en stapt in Super League

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Essevee toont ambitie en stapt in Super League
Foto: © Leo Stolck

Momenteel bestaat de Super League in België uit zes ploegen. Volgend jaar zal daar meer dan waarschijnlijk verandering in komen.

Bij de oprichting van de Super League waren er nog acht teams aanwezig op het hoogste niveau in België, maar Lierse, Tienen en Heist hielden de eer aan zichzelf - al kwam Club Brugge ondertussen wel opnieuw in de plaats. 

En dus zijn er momenteel zes ploegen in de Super League actief: de G5 van het mannenvoetbal (Anderlecht, Club Brugge, Standard, Genk en Gent) en OH Leuven. Maar: Zulte Waregem heeft de ambitie uitgesproken volgend jaar ook op het hoogste niveau uit te komen.

Kietelen

Dat team speelde ooit nog in de ter ziele gegane BeNe League, maar wil dus nu opnieuw uitkomen op het hoogste niveau in België - nadat ze de voorbije jaren steevast de boot afhielden. De ambitie is - net als bij de mannen - de topploegen kietelen.

De komst van Essevee heeft (voorlopig) geen gevolgen voor OH Leuven, hekkensluiter in de Super League. Zolang er niet meer dan acht ploegen geïnteresseerd zijn, is er geen sportieve daler. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e Klasse

Nieuwste reacties