Belgische vrouwenteams in Europa: wanneer komt er eens de langverwachte positieve uitschieter?

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Belgische vrouwenteams in Europa: wanneer komt er eens de langverwachte positieve uitschieter?
Foto: © Louis Evrard

RSC Anderlecht had een unieke kans om nog eens wat punten te sprokkelen voor de Belgische coëfficiënt bij de vrouwen. Maar opnieuw werd het niets. Het is de zoveelste ontgoocheling van/voor een Belgisch team.

De meest indrukwekkende prestatie van een Belgisch team in Europa van de voorbije jaren blijft zo de kwalificatie van RSC Anderlecht vorig seizoen voor de zestiende finales na een zege tegen de Noorse topclub LSK Kvinner.

Tegen BIIK Kazygurt ging het in de zestiende finales daarna wel helemaal verkeerd, tegen een nochtans haalbare tegenstander. En ook dit seizoen was Benfica eigenlijk geen totaal onhaalbare kaart, integendeel. Een paars-wit op zijn topniveau moet zo'n matchen kunnen winnen.

Twee seizoenen geleden werd nog gewonnen van Glasgow City in een voorronde, maar liet het zich ringeloren tegen het Poolse Gornik Leczna, opnieuw geen onoverkomelijke tegenstander en zonde voor de coëfficiënt.

Standard ging er het jaar daarvoor dan weer uit tegen Ajax in een groep met Parnu en Riga, een jaar eerder verloor het in een kwalificatiegroep van Minsk en de jaren daarvoor was het tegen Frankfurt en Glasgow meteen einde verhaal in het hoofdtoernooi.

Hervormingen

De laatste keer dat een Belgisch team echt ver raakte in de Champions League is zo toch al een tijdje geleden met Rapide Wezemaal. De uitbreiding van het kampioenenbal zal dus niet meteen voor een tweede vertegenwoordiger zorgen.

België stond op een 26e(!) plaats op de UEFA-ranglijst, dat zal na dit seizoen niet enorm veel wijzigen. En dus is er nog werk aan de winkel en eens een kwartfinale of dergelijke nodig om een echte sprong te maken richting een tweede vertegenwoordiger. Pas dan kunnen we als natie opnieuw doorgroeien.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties