Analyse Waarom Laura De Neve als 'Profvoetbalster van het Jaar' echt niet zo gek is

Waarom Laura De Neve als 'Profvoetbalster van het Jaar' echt niet zo gek is
Foto: © photonews

Op het gala van de Pro League werd ook de profvoetbalster van het jaar verkozen voor de beste speelster uit de Super League. Laura De Neve ging er met de prijs vandoor.

De genomineerden waren Laura De Neve (Anderlecht), Laura Deloose (Anderlecht) en Marie Minnaert (Club YLA). Maar uiteindelijk was het Laura De Neve die als kapitein van Anderlecht de eindprijs in de wacht wist te slepen.

Vooraf was er heel wat te doen over het gebrek aan Tine De Caigny en (vooral) Tessa Wullaert bij de genomineerden.

Maar: het zijn de speelsters en stafleden van de clubs uit de Super League die hebben gekozen. "Ze zullen voor mij hebben gekozen als kapitein van paars-wit, dit is een prijs voor de hele ploeg", aldus De Neve zelf bij de uitreiking van de prijs.

Er valt misschien ook wel iets voor te zeggen. Heel Anderlecht presteerde afgelopen seizoen op een ander niveau dan de andere teams. Zowel voorin (denk aan de 37 goals van Wullaert) als achterin (na de reguliere competitie amper vijf tegendoelpunten). 

Hondstrouw

Dan is het moeilijk kiezen in de vorm van een top-3. Bovendien ligt Laura De Neve als hondstrouwe speelster van Anderlecht heel goed in elke groep waar ze terechtkomt. Ook bij de Red Flames, ook bij Anderlecht en ook bij tegenstanders.

Sympathiestemmen? Zover zouden we zeker niet durven gaan, want als vrijetrap- en cornerspecialiste heeft ze ook zes goals gemaakt en heel wat assists weten af te leveren, terwijl ze achterin ook de leidster van de defensie is.

Aan kwaliteit dus zeker geen gebrek bij De Neve, die al meer dan een decennium in paars-wit speelt en dat ook volgend seizoen zal doen. Om te knallen in Europa en in de competitie, op weg naar wie weet een vijfde opeenvolgende titel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws