Anderlecht gaat winnen in Genk en grijpt opnieuw de macht in Super League

In de Super League stonden op zaterdag heel wat interessante duels op het programma. Anderlecht wilde zijn leidersplaats vasthouden.

Na de zege in de namiddag van OH Leuven tegen Standard waren ze bij paars-wit zelf ook verplicht te winnen in Genk om leider te blijven.

Dat zou uiteindelijk ook gaan lukken. Lore Jacobs kon na vijf minuten al een belangrijk doelpunt tegen de touwen drukken.

1-3

Voor rust werd het nog 0-2 via Toloba, meteen na de koffie kwam Genk wel opnieuw in de wedstrijd via Lisa Petry.

Lisa Petry
© photonews

De beslissing viel een kwartier voor tijd via een strafschop, omgezet door Sarah Wijnants. Anderlecht springt opnieuw over OH Leuven naar de leiding.

In de stand haken Standard en Genk opnieuw een beetje af halfweg de play-offs. Toch lijkt er de komende vijf matchen nog vanallels mogelijk.