Analyse Altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen: gewezen Gouden Schoen Janice Cayman trekt naar Engeland (en dat is goed nieuws)

Altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen: gewezen Gouden Schoen Janice Cayman trekt naar Engeland (en dat is goed nieuws)
Foto: © photonews

Janice Cayman won al twee keer de Gouden Schoen en heeft al jaren een vaste plaats bij de Red Flames. Ook op clubniveau speelde ze bij de grootste clubs, nu komt ze met een nieuwe uitdaging.

Janice Cayman heeft een nieuwe ploeg gevonden. Dinsdag tekende ze een contract voor één seizoen, met optie op een tweede bij Leicester City. 

De 34-jarige polyvalente speelster kijkt uit naar haar nieuwe uitdaging. "Het is heel leuk om een nieuwe competitie en nieuwe teams tegen te komen", aldus Cayman in een reactie op de sociale media.

"Ik kan niet wachten op de start van het nieuwe seizoen. Ik wil mijn nieuwe truitje aandoen en spelen", is ze erg duidelijk.

Lange carrière

Voor recordinternational Cayman (138 caps, 48 doelpunten) is het een nieuw avontuur na vele jaren in Frankrijk. Daar speelde ze bij Juvisy (2012-2016), Montpellier (2017-2019) en Lyon (2019-2023). 

Tussendoor speelde ze even in de USA, waar ze de titel pakte bij Western New York Flash. Als studente kwam ze ook uit voor Pali Blues.

Janice Cayman
© photonews

Maar nu dus Engeland voor de tweevoudige Gouden Schoen. Daar kan ze op 34-jarige leeftijd nog wat extra ervaring opdoen, wat ook in strijd richting EK 2025 en in de Nations League van belang kan zijn.

Cayman is altijd al een strijder geweest en zal dat ook bij Leicester City zeker gaan doen. En wie weet daarna nog een laatste avontuur in België? 

Ze begon ooit bij Kaart en Beerse, maar op 18-jarige leeftijd maakte ze haar debuut bij OH Leuven. Een jaartje later speelde ze bij Eva's Tienen.

OH Leuven? Dat is de zusterclub van Leicester City. En dus is er altijd nog een mogelijkheid dat ze na haar avontuur bij The Foxes voor een laatste titel in België kan gaan. En wie weet een derde Gouden Schoen onderweg?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties