UEFA reageert op scherpe kritiek van Red Flames na duidelijk buitenspeldoelpunt

UEFA reageert op scherpe kritiek van Red Flames na duidelijk buitenspeldoelpunt
Foto: © photonews

De Red Flames speelden dinsdagavond hun tweede groepswedstrijd in de Nations League tegen Schotland. In de 93e minuut slikten ze een gelijkmaker vanuit buitenspelpositie.

Zonder VAR werd de gelijkmaker in extremis goedgekeurd. Maar het was duidelijk te zien dat het doelpunt vanuit een buitenspelpositie viel. 

Enkele Red Flames-spelers waren niet mals voor de UEFA na een nieuw incident waarbij VAR geholpen had. "Wij hebben ook nood aan een VAR. Hoog tijd voor gelijkheid, UEFA", reageerde Tessa Wullaert na afloop van de wedstrijd.

"De implementatie van de VAR in Europese competities brengt aanzienlijke technische, operationele en logistieke uitdagingen met zich mee. Om deze uitdagingen aan te gaan heeft de UEFA een geleidelijk plan ontwikkeld om de VAR te introduceren in de meerderheid van de wedstrijden, te beginnen met de club -en nationale teamcompetities voor mannen en vrouwen", klinkt het bij de UEFA volgens Sporza.

"Maar de UEFA Women's Nations League is een nieuwe competitie die momenteel niet door de UEFA wordt gecentraliseerd."

Een minimum aan inspanning wil de UEFA wel al doen. "De UEFA is echter al van plan om VAR volgend jaar te implementeren in de finales van de UEFA Women's Nations League."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties