Geen Super League? Geen probleem, Aalst - Westerlo is dé topper van het vrouwenvoetbalweekend

Geen Super League? Geen probleem, Aalst - Westerlo is dé topper van het vrouwenvoetbalweekend
Foto: © Louis Evrard

Geen voetbal in de Super League dit weekend. De Red Flames spelen namelijk twee keer tegen Engeland en dus geen voetbal op het hoogste niveau. In eerste nationale wordt wél gevoetbald.

In de eerste nationale van het vrouwenvoetbal is het wel opnieuw tijd voor een nieuwe speeldag. En alvast met één absolute topper om enorm naar uit te kijken, want twee van de titelkandidaten nemen het tegen elkaar op.

Het ambitieuze Westerlo blijft indruk maken in de eerste klasse en heeft ondertussen 21 op 21 te strikken. De eerste achtervolger is Eendracht Aalst, dat op de eerste speeldagen twee keer gelijkspeelde en sindsdien ook alles won.

Westerlo Vrouwen
© Leo Stolck

Met 17 op 21 zijn ook zij nog ongeslagen en klaar om in de topper tegen de Kemphanen misschien wel de kloof terug te brengen tot op één puntje. De Ajuinen speelden vorig seizoen nog in de Super League, maar kozen bewust een reeks lager te gaan spelen.

Onvervalste topper

Westerlo van zijn kant wil dan weer sportieve promotie afdwingen om naar de Super League te promoveren. Het haalde een halve ploeg weg bij kampioen Kontich en lijkt voorlopig de ambities waar te kunnen maken, al is het seizoen nog lang.

Bij de Ajuinen kijken ze alvast uit naar het topduel dat om 15.30 uur wordt gespeeld zaterdag in het Pierre Cornelisstadion. "Enkele supportersclubs bevestigden reeds hun aanwezigheid en steun voor de Ladies van ‘Den Iendracht‘", klinkt het op de webstek van Aalst.

"Alle ingrediënten zijn zaterdag aanwezig om er een spektakelstuk van te maken. Tickets (5 euro) zijn beschikbaar aan de kassa."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties