Eerste nationale vrouwen: Aalst virtueel leider, dochter van Karl Vannieuwkerke scoort

Eerste nationale vrouwen: Aalst virtueel leider, dochter van Karl Vannieuwkerke scoort

In de eerste nationale van het vrouwenvoetbal was het alweer tijd voor een nieuwe speeldag. Al was er dat eentje met een zeer beperkt karakter, aangezien er nog heel wat teams in de achtste finales van de Beker van België zaten.

Het ambitieuze Westerlo was met 24 op 27 op zich prima begonnen aan de competitie, maar zat ook nog in de Beker van België. En dus speelden ze op hun tiende speeldag voorlopig nog niet. De kans voor Aalst om (even) leider te worden.

De Ajuinen speelden in eigen huis tegen Club Luik en waren als enige ploeg nog ongeslagen dit seizoen. En ook tegen de Luikenaars trokken ze snel ten strijde. Annelies Van Loock en Loes van Mullem hadden er na een kwartier al 2-0 van gemaakt.

Virtueel leider

Meteen ook de ruststand. Na de koffie ging Aalst door op het elan, via Stephanie Suenens en Bente Verspeelt werd het liefst 4-0. Met 26 op 30 is Aalst nu virtueel leider in de competitie, met twee punten meer dan Westerlo.

In de tweede wedstrijd van het weekend speelden Famkes WDM en Standard B 1-1 tegen elkaar gelijk. Marte Vannieuwkerke (dochter van) en Luna Leroy scoorden de doelpunten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws