Lyon en Barcelona halen verwoestend uit in Champions League voor vrouwen

Lyon en Barcelona halen verwoestend uit in Champions League voor vrouwen
Foto: © photonews

In de Champions League voor vrouwen is de groepsfase op dinsdagavond begonnen. En het leverde meteen een aantal interessante wedstrijden op.

Groep A

In groep A opende de Spaanse topploeg Barcelona meteen met vijf goals tegen Benfica Lissabon. Alexia Putellas opende al snel de score en maakte er ook 2-0 van, dankzij Bonmati was de tweede helft al een maat voor niets.

Bonmati met haar tweede van de avond en Oshoala zorgden op het uur al voor 5-0, meteen ook de eindstand. In de andere wedstrijd in de groep won Eintracht verrassend bij Rosengard met 1-2, waardoor ze een goede zaak doen met oog op de kwartfinales.

Groep B

In groep B ging het voor veelwinnaar Olympique Lyon zo mogelijk nog vlotter won door met liefst 0-9 de maat te nemen van Slavia Praag. Diani scoorde er twee, zeven andere speelsters zorgden elk voor één doelpunt.

Brann won dan weer met 1-2 bij St Pölten en blijft zo de goede resultaten opstapelen. Een tijd geleden klopten ze in een voorronde nog RSC Anderlecht, nu zetten ze dus een stap naar de absolute top.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws