Vrouwen Ajax doen wat mannen niet kunnen en komen met grote stunt tegen PSG

In de Champions League voor vrouwen is de groepsfase op dinsdagavond begonnen. En het leverde meteen een aantal interessante wedstrijden op. Ook op woensdag gingen we los met de eerste speeldag van de groepsfase.

Groep C

In groep C hebben we meteen een enorme verrassing te strikken. Ajax Amsterdam verschalkte namelijk de Franse topclub Paris Saint-Germain. Hoekstra en Spitse zorgden in de laatste tien minuten voor rust voor een 2-0 voorsprong.

Daar herstelden de Fransen niet meer van en zo pakken de Ajacieden meteen uit met een heuse stunt. In de moeilijke groep speelden Bayern en Roma ondertussen 2-2 gelijk. De Romeinen kwamen na de rust terug van een 2-0 achterstand.

Groep D

In groep D stond er een topmatch tussen Real Madrid en Chelsea op het programma. Olga Carmona opende de score al na tien minuten, daarna kwam Chelsea beter in de wedstrijd en Charles zorgde voor een 1-1 bij de rust.

Na de koffie gingen de Engelsen door op hun elan, met deze keer Charles als aangeefster en Kerr met de afwerking. Via een strafschop - omgezet door Carmona - kwamen we op een 2-2 gelijkspel uit. In de andere wedstrijd verloor Paris FC in eigen huis van het Zweedse Häcken met 1-2.