Bondscoach Ives Serneels komt op woorden terug na stevige nederlaag in Nederland

Bondscoach Ives Serneels komt op woorden terug na stevige nederlaag in Nederland
Foto: © photonews

Voor de wedstrijd tegen Nederland werd hier en daar gezegd door de staf en speelsters dat de kloof met de top gedicht was. In Tilburg kregen ze echter geen voet aan de grond. Terug naar af eens het echt voor de knikkers is?

De campagne van de Flames is op zich zeker niet slecht. Een keertje gewonnen en verloren van Engeland, een keertje gewonnen en verloren van Nederland en twee keer gelijkgespeeld tegen Schotland. Maar speeldag 6 maakte toch duidelijk dat er nog werk is.

De 4-0 in en tegen Nederland kwam hard aan, ook bij bondscoach Ives Serneels. "Pas op het einde zijn we met de powerplay van Nederland de controle verloren. Ik kan Nederland alleen maar proficiat wensen", klonk het bij Sporza.

Kloof met topploegen nog niet gedicht volgens Ives Serneels

"Deze groep heeft de kloof met de topploegen nog niet gedicht, maar we hebben wel stappen gezet. Dat is ook mijn boodschap geweest in de kleedkamer. Iedereen moet nu kijken naar hoe we aan de slag moeten gaan. Er waren nog te veel basisfouten."

De Flames eindigden met 8 op 18 in hun groep en zijn zo veroordeeld tot het spelen van barrages. "Dat behoud is heel belangrijk voor ons", liet Serneels er geen enkele twijfel over bestaan. "Laat ons de loting van maandag afwachten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties