Dit zijn de mogelijke tegenstanders voor de Flames in Nations League

Dit zijn de mogelijke tegenstanders voor de Flames in Nations League
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames wisten niet opnieuw te stunten tegen Nederland en eindigden zo derde in hun poule in de Nations League. En dus moeten ze in barrages proberen degradatie te voorkomen richting volgende Nations League.

De groepswinnaars (waaronder Nederland) mogen naar de finale van de Nations League, de nummers twee (waaronder Engeland) zijn nu al zeker van de A-League volgend jaar en de laatste in de groep (waaronder Schotland) zakt zeker naar de B-League.

De nummers drie spelen echter nog een barrage, tegen een nummer twee uit de groepen van de B-League. De loting voor die extra ronde zal op 11 december worden gehouden. De barrages zelf worden gehouden in februari.

Behoud is een groot doel

We weten wel al wie de vier mogelijke tegenstanders zijn: Bosnië-Herzegovina, Hongarije, Servië en Kroatië eindigden namelijk allen tweede in hun poule. Het wordt dus sowieso een land uit het Oosten van Europa en toch weer een nieuw soort voetbal.

"Maar er zitten de nodige verschillen tussen de landen onderlang", aldus Ives Serneels bij Sporza. "Dus laat ons die loting van maandag maar afwachten. Maar het behoud in de Nations League A is zeker een doel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties