Eerste Nationale vrouwen: Eendracht Aalst grijpt de macht, Westerlo laat punten liggen

Eerste Nationale vrouwen: Eendracht Aalst grijpt de macht, Westerlo laat punten liggen

In de eerste nationale van het vrouwenvoetbal was het alweer tijd voor een nieuwe speeldag. Met opnieuw heel wat doelpunten in diverse wedstrijden. Eendracht Aalst is opnieuw wat steviger leider.

Het ambitieuze Westerlo wil graag kampioen spelen en dan sportief promoveren naar de Super League. Tegen Zulte Waregem B heeft die ambitie echter een knauwtje gekregen. Het team raakte niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

Britt Labro en Matilde Dumont wisten een voorsprong van Essevee uit, maar invalster Amber Van Beneden zorgde alsnog voor puntenverlies voor de Kemphanen. Eendracht Aalst van zijn kant profiteerde volop.

Eendracht Aalst profiteert met overwinning tegen Alken

Het won met 3-2 in eigen huis van Alken. Sofie Ketelslagers had de bezoekers snel op voorsprong gebracht, maar dankzij Sheila Broos, Henriëtte Awete en Loes van Mullem was op het halfuur orde op zaken gesteld. De kloof tussen beide ploegen is nu zeven punten, al heeft Westerlo nog twee wedstrijden minder gespeeld.

Ook Anderlecht B, Club Luik, OH Leuven B en Famkes Merkem konden de drie punten pakken dit weekend. Moldavo en Tienen deelden de punten (1-1), net als Genk B en Standard B (2-2). Moldavo blijft wel derde in de stand, op negen punten van de Ajuinen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties