Belgian Red Flames met deze selectie op zoek naar overwinning in barrage, Gent levert debutante af

Belgian Red Flames met deze selectie op zoek naar overwinning in barrage, Gent levert debutante af
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames eindigden uiteindelijk derde in hun poule van de Nations League. En dus wacht er binnenkort een dubbele barragewedstrijd om degradatie naar de B-League van de Nations League te voorkomen. De selectie is alvast bekendgemaakt.

In november werd er geloot voor de barrages. Daarin gingen de vier teams die derde werden in hun groep in de A-League gekoppeld aan de vier teams die tweede werden in hun groep in de B-League. Vier dubbele duels die in februari aan elkaar werden gekoppeld.

De flames werden gekoppeld aan Hongarije en spelen eerst in Hongarije (23 februari), vier dagen later staat de terugwedstrijd op het programma. De match in Hongarije zal gespeeld worden in de Puskás Akadémia Pancho Aréna in Felcsút, de terugwedstrijd in Leuven.

Bondscoach Ives Serneels heeft zijn selectie voor het duel bekendgemaakt. De coach heeft gekozen voor een 23-koppige selectie, met daarbij één debutante. Door de blessure van Nicky Evrard is gekozen voor Riet Maes van de KAA Gent Ladies als derde doelvrouw naast Diede Lemey (Fortuna Sittard) en Lisa Lichtfus (Dijon).

Verder geen al te grote verrassingen in de selectie. Achterin zijn onder meer Jody Vangheluwe, Constance Brackman en Amber Tysiak er opnieuw bij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties