Eerste Nationale vrouwen: Westerlo, Aalst en Moldavo falen niet in hyperspannende reeks, Club Brugge scoort er negen

Eerste Nationale vrouwen: Westerlo, Aalst en Moldavo falen niet in hyperspannende reeks, Club Brugge scoort er negen
Foto: © Leo Stolck

In de eerste nationale van het vrouwenvoetbal was het alweer tijd voor een nieuwe speeldag. Met opnieuw heel wat doelpunten in diverse wedstrijden. En dat was ook deze week niet anders, want het blijft hard gaan.

Stilaan wordt de strijd bikkelhard, want het aantal speeldagen is kleiner en kleiner aan het worden. Na dit weekend hebben Westerlo en Eendracht Aalst nog twaalf en Moldavo nog dertien wedstrijden voor de boeg. En de spanning is er.

Aalst is nog steeds leider, met een puntje meer dan Westerlo en zes meer dan Moldavo - dat dus nog op drie punten kan komen. Makkelijk hadden de drie teams het nochtans niet op de speeldag van afgelopen weekend.

Alle topploegen blijven maar winnen in eerste nationale

De leider won met 2-1 van Anderlecht B in de carnavalsmatch. Sylvana Tieleman en de onvermijdelijke Loes van Mullem zorgden voor de doelpunten bij de Ajuinen. Ook Westerlo won, met 2-0 van Gent B. Lauren Meyers en aanwinst Hanne Merkelbach deden de netten trillen.

Moldavo dan? Ook dat won, met 1-0 van Famkes Merkem. Merel Groenen - zus van Jackie Groenen van de Oranje Leeuwinnen - zorgde voor de driepunter. Ook Bergen, Club Luik en Standard B wonnen hun wedstrijd, Club Brugge won zelfs met 0-9 bij hekkensluiter Chastre. Cheyenta Meulenijzer zorgde voor een hattrick in die wedstrijd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties