Stellar: Anderlecht zet vol in op de toekomst van het vrouwenvoetbal, eerste trainingsdata bekend

Stellar: Anderlecht zet vol in op de toekomst van het vrouwenvoetbal, eerste trainingsdata bekend
Foto: © Louis Evrard

RSC Anderlecht gaat nog meer investeren in het vrouwenvoetbal. En daarbij wordt zeker en vast ook de jeugd in het verhaal getrokken. Daartoe zijn ze nu gekomen met het Stellar-programma.

Met Stellar wil RSC Anderlecht het vrouwenvoetbal in België verder gaan ontwikkelen. Ze gaan daarbij werken met een vijftal partnerclubs - mogelijk worden er dat in de toekomst nog meer. De bedoeling is de talenten van de toekomst op te sporen en te ontwikkelen.

"Vrouwenvoetbal is booming in België. Een jaar geleden werd de kaap van 50.000 voetballers al gerond. Er zijn echter nog een aantal obstakels te overwinnen om deze mooie sport verder te professionaliseren in ons land", aldus Anderlecht een paar weken geleden in een persbericht op hun webstek.

Met oog op het WK 2027 dat mogelijk in ons land zal plaatsvinden - en waar het Lotto Park een van de speelstadions zou kunnen worden - is er eens te meer noodzaak om extra te gaan inzetten op de jeugd en dus ook bij de RSCA Women.

Ondertussen zijn er al een aantal eerste trainingsdata bekendgemaakt. Die zullen doorgaan op Anderlecht, maar ook bij een aantal van de partnerclubs. Op drie maart wordt eraan begonnen in Avelgem, daarna volgen ook nog tripjes naar Lebbeke, Londerzeel en Écaussinnes in de maand maart. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties