Haalt zieke Ives Serneels zijn 150e interland? Assistent laat zich uit over de zaak én heeft scherpe visie richting clash met Hongarije

Haalt zieke Ives Serneels zijn 150e interland? Assistent laat zich uit over de zaak én heeft scherpe visie richting clash met Hongarije
Foto: © photonews

Voor Ives Serneels wordt het vandaag zijn 150e wedstrijd als bondscoach van de Belgian Red Flames. Al is er nog de vraag of hij wel degelijk op de bank zal kunnen zitten, want de bondscoach is ziekjes.

De Belgian Red Flames spelen om 17u45 in en tegen Hongarije de eerste van twee belangrijke barrageduels in de Nations League. Bij winst blijven ze in de A-league van de Nations League, in het andere geval zakken ze naar de B-League.

Ook met oog op de kwalificaties voor het EK is dat van belang. Toch maar proberen om in de A-League te blijven dus. Voor bondscoach Ives Serneels is het ook meteen een jubileum in Hongarije, want het is de 150e wedstrijd voor hem op de bank van de Flames.

Eerste stap richting EK 2025 volgens assistent Kris Van der Haegen

Als hij de bank kan halen, want de voorbije dagen was hij ziek. Hij moest dus ook de persverplichtingen aan zich voorbij laten gaan. "Het evolueert positief, ik denk dat hij er bij zal zijn. Het zou zonde zijn als hij zijn 150e moet missen. Het zou een onvergetelijk moment zijn, velen kunnen er dat niet zetten", aldus assistent Kris Van der Haegen tegenover de kanalen van de Belgische voetbalbond.

De assistent gaf aan dat Lisa Lichtfus in doel zal staan in Hongarije. De Flames willen er staan in Hongarije: "De Nations League is afgerond, dit is een nieuwe stap en een eerste stap richting de kwalificaties richting het EK."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties