Eerste Nationale vrouwen: Westerlo grijpt de macht ten koste van Aalst

Eerste Nationale vrouwen: Westerlo grijpt de macht ten koste van Aalst
Foto: © Leo Stolck

In de eerste nationale van het vrouwenvoetbal was het alweer tijd voor een nieuwe speeldag. Met opnieuw heel wat doelpunten in diverse wedstrijden. En dat was ook deze week niet anders, want het blijft hard gaan.

Stilaan wordt de strijd bikkelhard, want het aantal speeldagen is kleiner en kleiner aan het worden. Na dit weekend hebben Westerlo en Eendracht Aalst nog tien wedstrijden voor de boeg. En de spanning is er ook na dit weekend nog steeds. 

Aalst is zelfs leider af. Het verloor op bezoek bij Genk B met het kleinste verschil. Een strafschop in minuut 20 van Lucca Beyens zorgde voor het verschil. En dus kon Westerlo profiteren door zelf wél te winnen van OH Leuven B.

Westerlo wint en is nieuwe leider

Achtervolger Westerlo pakte de drie punten en greep zo dus de macht in eerste nationale. Het won met liefst 4-0. Chiara Wielockx zette haar team in minuut één al op voorsprong, Charlotte Cranshoff met veel ervaring in de Super League scoorde twee keer en ook Hanne Merkelbach trof raak.

Zulte Waregem B, Standard B, Tienen en Famkes Merkem waren ook bij de winnaars van het weekend. Gent B sloot het weekend af met een 0-5 zege bij Club Luik.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties