Wat deden de Belgian Red Flames dit weekend?

Wat deden de Belgian Red Flames dit weekend?
Foto: © photonews

Het vrouwenvoetbal is in heel Europa stilaan opnieuw aan het loskomen na een weekje interlandvoetbal. En dus komen ook steeds meer Belgen in actie. Wat deden de Flames in het buitenland dit weekend? Een overzichtje is op zijn plaats.

Ook op dit weekend waren er opnieuw heel wat duels met Belgen. We lijsten het graag even allemaal voor u op, zodat u op de hoogte bent. Ook op vrijdag, zaterdag en zondag waren er al opnieuw een aantal Flames en andere Belgen die in actie kwamen voor hun respectievelijke teams. Een overzicht:

Spanje

Jassina Blom speelde met Tenerife niet. Er wordt pas op 9 maart een eerste wedstrijd gespeeld in LaLiga.

Frankrijk

In Frankrijk speelde Lisa Lichtfus als keepster met Dijon in eigen huis tegen topploeg Olympique Lyon. Er werd uiteindelijk met 1-3 verloren door onze nieuwe nationale nummer 1 van de afgelopen interlandperiode. Het Le Havre van Silke Demeyere (niet in de selectie) speelde 1-1 gelijk tegen Bordeaux.

Nederland

Opnieuw competitievoetbal in Nederland. Chloé Vande Velde (de hele wedstrijd op de bank) speelde met ADO Den Haag op bezoek bij PEC Zwolle. Het werd een 0-0 gelijkspel, waarbij beide ploegen weinig opschoten. 

Belgenlegioen Fortuna Sittard speelde én verloor op bezoek bij PSV Eindhoven met zware 3-0 cijfers. Lemey, Delacauw en Wullaert speelden de hele wedstrijd, Teulings werd in de 67e minuut gewisseld.

Italië

Sassuolo eindigde vierde in de Serie A en mag zo met 26 punten uit 18 wedstrijden knap naar play-off 1. Die beginnen pas half maart.

Duitsland

Jill Janssens speelde niet met Hoffenheim. Ook daar werd er door het interlandreces nog wat langer gewacht met voetballen. 

Schotland

Het Rangers van Michelle Colson heeft nu ook met 0-3 gewonnen bij Hibernian. De leider heeft nu 60 op 66 in de stand, van Colson was er ook deze week geen spoor in de selectie.

Engeland

In Engeland was het opnieuw tijd voor competitievoetbal. Amber Tysiak speelde met West Ham United 1-1 gelijk tegen Manchester United. De Belgische speelde de hele wedstrijd. Het Everton van Justine Vanhaevermaet verloor met 2-1 bij Manchester City, de Red Flame speelde de hele wedstrijd.

Liverpool speelde met de na 84 minuten ingevallen Yana Daniëls op bezoek bij Aston Villa en won met 1-4, Leicester City (Cayman 66 minuten) verloor met 0-4 van Chelsea. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties